PLANINSKI IZLET NA LUBNIK


Starejša skupina pohodnikov Posavskih planinskih društev je v četrtek, 9. 11. 2023, organizirala planinski izlet na Lubnik. S polnim avtobusom pohodnikov smo se zbrali v meglenem Posavju s katerega smo se odpeljali v Škofjo Loko. Po poti smo na eni izmed bencinskih črpalk pomalicali, se osvežili in nato skozi zanimivo naselje Polpulferca odpeljali na izhodišče vzpona na Kobilo. Začeli smo po strmi poti proti vasici Gabrovo, kmalu se je izza megle prikazalo sonce in na prvem postanku smo že lahko slekli topla oblačila.
Na poti smo se večkrat ustavili in uživali ob pogledih na številne gričke na katerih so lepo urejene kmetije in številne cerkvice na njihovih vrhovih. Ob poti smo srečevali številne domačine, ki se na Lubnik povzpnejo skoraj vsak dan. Po dobri uri in pol smo prišli na vrh, na katerem je Planinska koča na Lubniku. V koči so nas lepo sprejeli in nam pripravili okusne enolončnice: pasulj, joto in ričet. Pred odhodom v dolino smo se posladkali še z okusnimi sladicami in kavo. Meglice so se dvignile pod naše vršace in nam
onemogočile razglede proti njim. Ogledali pa smo si lahko tudi nižje ležeče griče in naselja pod nami. Sledil je spust po poti vzpona do Kobil. Tu smo nato zavili v smeri Škofjeloškega gradu. Na lepo urejenem gradu, ki se nahaja nad starim delom Škofje Loke, imajo številne zbirke, ki predstavljajo arheološko, zgodovinsko, etnološko, prirodoslovno in športno zbirko. V kletnih pa srednjeveško umetnost in Škofjeloški pasijon. Pred odhodom smo se osvežili še v grajski kavarni in se nato z avtobusom vrnili nazaj v Posavje. Številna skupina starejših pohodnikov iz Posavja postaja vse bolj povezana in veselimo se vsakega skupnega druženja. Že drugo leto organiziramo skupne planinske izlete in tudi na predstavljeni načrt planinskih izletov za naslednje leto je bil odziv planincev zelo dober.
V decembru se bomo odpravili še na zadnji pohod v 2024 na Goro Oljko.

 

Vodja planinskega izleta:
Anton Zakšek

 

Natlači stvari v svoj nahrbtnik in pojdi z nami.

Kontakt

PLANINSKO DRUŠTVO VIDEM KRŠKO
Cankarjeva 1 a,
p. p. 293, 8270 KRŠKO

 

drustvo@pdvidemkrsko.si

Info

TRR: SI56 0298-0009-128, 7-733
NLB d.d.,Poslovalnica Krško

 

Št. za DDV: 31417817
Matična št.: 1166778000

Sodelujemo z

PD Videm Krško © 2024 Vse pravice pridržane. - Petka.Internet