Koča na Grmadi, ki se je postavila kmalu po ustanovitvi društva leta 1988,  je last Planinskega društva Videm Krško in se nahaja v neposredni bližini oddajnika Sremič, na višini 488m. Za kočo je nekaj časa skrbel Bojan Božičnik, za njim pa je bil dolga oskrbnik Franci Kostanjšek. Ta je hkrati skrbel za okrepčevalnico, ki je delovala v minimalnem obsegu in pretežno za planince našega društva. Le to smo jo morali v letu 2011 zapreti.

 

Društvo ima danes ustanovljen gospodarski odsek, ki skrbi za kočo in okolico z rednimi prostovoljnimi delovnimi akcijami. Ta odsek ima številne člane, ki se jim pri delovnih akcijah redno pridružujejo še ostali člani planinskega društva. Predsednik gospodarskega odseka je BOŽO KOSALEC, mobitel 051 610 516. 

 

Leta 2017 smo kočo legalizirali in pridobili uporabno dovoljenje. To, privarčevana sredstva in donacije nekaterih lokalnih gospodarskih družb so omogočile, da smo 13. februarja 2021 v njej ponovno odprli okrepčevalnico. Pohodnikom, kolesarjem in drugim obiskovalcem želimo v koči ponuditi kvalitetne napitke in prigrizke od lokalnih pridelovalcev in jih tako spodbuditi, da ob redni telesni aktivnosti v lokalnem okolju podpirajo še domače ponudnike hrane in pijače. 

 

Do koče vodi veliko pohodniških poti in društvo prosi pohodnike in kolesarje, da uporabljajo poti, ki so označene in markirane ali vodijo po javnih kolovozih in poteh. Poti bodo (so) opisane na naši strani in na portalu Hribi.net.

 

 

 


 

Priporočamo naslednje: 

  • Bojanova pot (planinska pot)
  • Pot čez Libno na Grmado (planinska pot)
  • Trapistovska pot (turistična pohodna pot)
  • Pot na Šutno do Mohorja (turistična pohodna pot)
  • Rudijevo pot (turistična pohodna pot)
  • Janezovo pot (turistična pohodna pot)
  • Dalmatinovo pot (turistična pohodna pot)

 

 

 

Natlači stvari v svoj nahrbtnik in pojdi z nami.

Kontakt

PLANINSKO DRUŠTVO VIDEM KRŠKO
Cankarjeva 1 a,
p. p. 293, 8270 KRŠKO

 

drustvo@pdvidemkrsko.si

Info

TRR: SI56 0298-0009-128, 7-733
NLB d.d.,Poslovalnica Krško

 

Št. za DDV: 31417817
Matična št.: 1166778000

Sodelujemo z

PD Videm Krško © 2024 Vse pravice pridržane. - 5ka.Internet