Mladinski odsek PD Videm, ki deluje na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško,  je v letošnjem šolskem letu organiziral že štiri uspešne planinske izlete.

 

Naš prvi izlet je bil, 18. 9. 2019, ob tednu mobilnosti, ki ga je organizirala Občina Krško. Zbrali smo se pred osnovno šolo, kjer smo po krajši predstavitvi izleta odšli na Sremič, nadaljevali do cerkve Svetega Mohorja, kjer so se nam pridružili učenci iz OŠ Senovo. Sledil je spust do gasilskega doma v Brestanici. Tukaj smo se srečali še z učenci OŠ Brestanica. Občina Krško je pripravila malico. V Krško smo se vrnili skozi daljši tunel nekdanje ozkotirne železnice in ob obrežju reke Save po pohodni poti nazaj v Krško.

 

Drugi izlet smo organizirali, 21. 9. 2019, na Peco 2125m. Z avtobusom smo se skozi Črno odpeljali do nekdanjega rudnika v Topli. Od tu je sledil najprej vzpon do planinskega Doma na Peci, po krajšem počitku pa še vzpon na vrh Pece.

 Kljub rahli utrujenosti, saj smo premagali več kot 1000m vzpona, so nas ob čudovitem vremenu navduševali  enkratni razgledi na čudovite planine Slovenije in Avstrije. Sledil je spust nazaj do Doma na Peci. Ob povratku smo si ogledali še votlino kralja Matjaža. Na izletu so sodelovali učenci, starši, dijaki SŠ Krško in drugi ljubitelji planin.

 

Tretji izlet je bil, 13. 10. 2019, tradicionalni kostanjev pohod na Grmado, ki ga organiziramo skupaj s starejšo skupino PD Videm in na katerem sprejmemo učence prvih razredov v mladinski odsek PD Videm. Zbrali smo se pri osnovni šoli in začeli s pohodom do Ribnika. Tu smo se pridružili skupini starejših planincev, s katerimi smo začeli pohod skozi Kremen na Bučerco in nato na Grmado. Člani planinskega društva so pripravili čaj, hrenovke in klobase. Kasneje pa so spekli še kostanj. Za učence smo pripravili kviz in sprejem prvošolcev v planinsko društvo. Sledil je spust nazaj do osnovne šole.

 

Četrti izlet smo organizirali, 19. 10. 2019, na Donačko goro. Z avtobusom smo se odpeljali na izhodišče Sveti Jurij. Sledil je vzpon mimo cerkve Svetega Donata na vrh Donačke gore, 822m. Čudovito vreme nam je tudi tokrat omogočilo prelepe razglede na bližnjo in daljno okolico. Sledil  je spust do planinske koče, kjer smo imeli malico in kviz. Sledil je še spust do avtobusa, s katerim smo se odpeljali nazaj v Krško. Na tem izletu so se nam pridružili tudi dijaki Srednje šole iz Krškega, med katerimi so še štirje z gorskimi kolesi osvojili Boč.

 

Naslednji izlet načrtujemo, 9. 11. 2019, na Čemšeniško planino (prijava na izlet).

 

Krško, 22.10.2019                                                                                                                      

Tone Zakšek (vir: oskrsko.si OŠ Jurij Dalmatin Krško)

Natlači stvari v svoj nahrbtnik in pojdi z nami.

Kontakt

PLANINSKO DRUŠTVO VIDEM KRŠKO
Cankarjeva 1 a,
p. p. 293, 8270 KRŠKO

 

drustvo@pdvidemkrsko.si

Info

TRR: SI56 0298-0009-128, 7-733
NLB d.d.,Poslovalnica Krško

 

Št. za DDV: 31417817
Matična št.: 1166778000

Sodelujemo z

PD Videm Krško © 2024 Vse pravice pridržane. - 5ka.Internet