Skoči na vsebino

PD Videm Krško

pohod starjših planincev

s TONETOM, STANETOM IN TONETOM

SLJEME

Kam?

SLJEME, 1030m

Kdaj?

ČETRTEK, 1.2.2024

Opis poti

Odhod s parkirišča Gostišča Pečnik, na avtobusno postajo Krško in po hitri cesti v Zagreb. Skozi center mesta se bomo odpeljali na izhodišče, ki se nahaja pri vzpenjači. Tu bomo začeli z vzponom po Levstekovi poti proti vrhu. Pod vrhom bomo prečkali smučišče in vzpon zaključili pri razglednem stolpu. Na vrhu bomo v gostilni Vidikovac imeli malico in počitek. V ponudbi so nam priporočali: pasulj, sarmo ali vampe. Sledil bo spust mimo Planinskega doma Grafičar, Medvedgrada do Šestinskog Lagviča. , kjer nas bo počakal avtobus, s katerim se bomo odpeljali nazaj v Posavje.  

Časovnica

7.00 – odhod avtobusa izpred Gostišča Pečnik, 7.10 odhod avtobusa z avtobusne postaje
Krško,
8.30 – prihod na izhodišče vzpona pri vzpenjači,
11.10 – prihod na vrh Slemena, kjer bomo v restavraciji Vidikovac imeli kosilo in počitek,
12.30 – spust v Šestinski Lagvič
14.45 – prihod v dolino
17.00 – prihod nazaj v Brestanico.

Dodatne informacije

Planinski čevlji, pohodna oblačila, vetrovka, rokavice, kapa. Rezervna oblačila: majice, nogavice, rezervne hlače. Priporočam pohodniške palice. Ne pozabite kaj za pod zob in dovolj osvežilnih napitkov. Hrano si lahko kupite tudi v planinski koči. Planinski izlet ni zahteven.
Udeleženci so dolžni upoštevati navodila vodnika, v nasprotnem primeru hodijo na lastno odgovornost. Prijave sprejemam do ponedeljka, 29. 1. 2024, na telefon kot sporočilo 031 663 319 ali na elektronski naslov anton.zaksek@gmail.com V primeru slabega vremena bomo planinski izlet odpovedali ali prestavili na kasnejši termin. Vodja planinskega izleta: Anton Zakšek