Lokacija tabora 2019


Tabor je letos umeščen v Breginjski kot, slikovito pokrajino na skrajnem zahodu države, ki se ponaša z svojo milo klimo in prvinskostjo narave, ki deluje prijazno in divje hkrati. Tisti, ki pride obiskat ta kraj, je, vpet na prostorumed reko Nadižo in kuliso Stola, nekoliko počaščen, da je lahko del časa, kateremu nikoli ne zmanjka zgodbe. Razgiban  teren je odskočišče številnim aktivnostim, ki so namenjene vsem, ker so kot take tehnično in fizično nezahtevne oziroma  zmerno zahtevne.

Izkušnje, ki jih imamo s taborom v preteklosti na tej lokaciji, so izredne. V štirih dosedanjih izvedbah tabora na tem območju z veseljem pričakujemo novo izvedbo. Na prostoru, ki je namenjen tabornikom in večjim skupinam, je  voda pitna, tuši so opremljeni s toplo vodo. WC-ji so lepo urejeni, na parceli je lesena brunarica s hladilnikom, ki jo uporabljamo za namene kuhinje in skladiščenja hrane. Najbližja trgovina je v Podbeli, slab km stran. 

contentmap_module
Na zemljevidu so označeni taborni prostori OUTSIDER 19, OUTSIDER 20 in OUTSIDER 21 ter nekaj znamenitih točk, ki jih bomo obiskali v času taborjenja. S klikom na označbo dobite o tem še več informacij... TOČKE ZA LETOS SO OZNAČENE z RUMENO PIKO.

Nekaj o reki Nadiži:

NADIŽA, dolžina 60 km, porečje obsega 309 km2. Izvira kot Črni in Beli potok v Breginjskem kotu. Od sotočja obeh potokov teče po Nadiži državna meja med Italijo in Slovenijo. Pod vasjo Potoki je Nadiža izoblikovala naravna korita s podornim naravnim mostom v desni steni. Reko prečka viseči most, ob njej so kopališča. 


Natisni