Najpogostejša vprašanja


zigzag 1

Kje se biva v času taborjenja? 

V času tabora bivamo v šotorih na urejenih tabornih prostorih. Taborni prostor uredijo udeleženci sami ob prihodu in pospravijo za sabo zadnji dan taborjenja. Če gre kdo v tabor prvič, jih učimo tudi veščin postavljanja šotorov.

Kaj bomo jedli v času taborenja in kdo kuha?

Vsak dan je na razpolago več jedi, ki jih udeleženci pripravljajo sami na gorilnikih na prostem. Jemo le tisto hrano, ki jo predlaga večina udeležencev. Živila kupujemo dnevno.

Ali je na tabornem prostoru elektrika in voda?

Ne vedno, na tabornem prostoru Outsider 2019 smo imeli elektriko in vodo na voljo za uporabo. Za določene aktivnosti kot so delavnice pa si v primeru, da elektriko potrebujemo, pomagamo tudi z agregatom.

Ali je potrebno biti za tabor zelo fizično pripravljen?

Ne, dobra telesna kondicija je zaželena, ni pa nujna. Vsebine izvajamo parcialno in le s tistimi, za katere spremljevalci ugotovijo, da so za to sposobni. Vsakdo lahko najde kaj, da mu ni dolgčas, v večini primerov pa teh težav sploh ni.

Kakšno opremo potrebuje udeleženec tabora?

Seznam opreme dobi vsak prijavljeni po elektronski pošti, večinoma gre za opremo, ki jo vsak najstnik že ima. Posodimo lahko tudi kakšno spalno vrečo ali podlago za spanje, čeprav se pričakuje, da ima vsak svojo.

Ali je dovoljena prisotnost staršev?

Starši lahko obiskujejo svoje otroke, ni pa običaj, da bi z njimi bivali na istem tabornem prostoru.

 


Natisni  
Play
previous arrownext arrow
Slider