Slider

Kaj je OUTSIDER?


zigzag 1

Tabor OUTSIDER je avanturistično-športni tabor za mlade, v katerem udeleženci kreativno preživljajo poletne šolske počitnice. Namenjen je  mladim med okvirno 14. in 20. letom starosti, torej učencem višjih razredov osnovnih šol, dijakom in mlajšim študentom. V tabor so vabljene tudi interesentne skupine in  posamezniki MEPI programa - mednarodnega priznanja za mlade, ki lahko v sklopu taborjenja opravljajo večdnevne pustolovske odprave.Cilj je spoznati skrite kotičke narave in preživeti teden dni na prostem. Vsak prijavljen dobi zastonj majico. Vsak, ki uspe prespati teden dni v šotoru brez staršev, pa tudi postane OUTSIDER. 

Banner2021Pasica

Prijavni obrazec za Outsider 2021


zigzag 1

Prijavnica

captcha
Reload

Cena tabora Outsider 2021


zigzag 1

Ena od osnovnih lastnosti tabora je tudi cenovna dostopnost. Ker želimo, da se med mladimi spodbuja zdrav način življenja v naravi, ki ne bi ločeval med socialnimi skupinami, ponujamo tabor po najnižji možni ceni, v katero so zajeti  stroški prevoza, namestitve v šotoru in kupljene hrane v času izvajanja. Cena je delno odvisna od tudi od števila prijavljenih, v najboljšem primeru, to je ob maksimalno 40 prijavljenih, pa je predvidena okvirna cena za 10 dni  90€.

Del cene poravnajo prijavljeni vnaprej po položnici, ki ga prejmejo po pošti v začetku meseca maja, ostalo pa v prvi polovici junija. 

Vnaprej obveščamo vse, da bo z morebitnimi donacijami udeležencev v hrani cena tabora lahko tudi nižja. 

Najpogostejša vprašanja


zigzag 1

Kje se biva v času taborjenja? 

V času tabora bivamo v šotorih na urejenih tabornih prostorih. Taborni prostor uredijo udeleženci sami ob prihodu in pospravijo za sabo zadnji dan taborjenja. Če gre kdo v tabor prvič, jih učimo tudi veščin postavljanja šotorov.

Kaj bomo jedli v času taborenja in kdo kuha?

Vsak dan je na razpolago več jedi, ki jih udeleženci pripravljajo sami na gorilnikih na prostem. Jemo le tisto hrano, ki jo predlaga večina udeležencev. Živila kupujemo dnevno.

Ali je na tabornem prostoru elektrika in voda?

Ne vedno, na tabornem prostoru Outsider 2019 smo imeli elektriko in vodo na voljo za uporabo. Za določene aktivnosti kot so delavnice pa si v primeru, da elektriko potrebujemo, pomagamo tudi z agregatom.

Ali je potrebno biti za tabor zelo fizično pripravljen?

Ne, dobra telesna kondicija je zaželena, ni pa nujna. Vsebine izvajamo parcialno in le s tistimi, za katere spremljevalci ugotovijo, da so za to sposobni. Vsakdo lahko najde kaj, da mu ni dolgčas, v večini primerov pa teh težav sploh ni.

Kakšno opremo potrebuje udeleženec tabora?

Seznam opreme dobi vsak prijavljeni po elektronski pošti, večinoma gre za opremo, ki jo vsak najstnik že ima. Posodimo lahko tudi kakšno spalno vrečo ali podlago za spanje, čeprav se pričakuje, da ima vsak svojo.

Ali je dovoljena prisotnost staršev?

Starši lahko obiskujejo svoje otroke, ni pa običaj, da bi z njimi bivali na istem tabornem prostoru.

 

Izvajalci tabora


zigzag 1

Tabor izvajajo pedagoški delavci  in izvajalci športno mladinskih dejavnosti, ki imajo večletne izkušnje pri delu z mladimi, med njimi tudi večkratni državni prvaki v orientacijskem teku in tekmovalnem trekingu. Tako sta poleg  PD Videm Krško v soorganizaciji udeležena še PD Brežice in Orientacijski klub Brežice.

Cilj organizatorjev je ponuditi  mladostnikom aktivno preživljanje počitnic in to tako, da prijavljeni plačajo minimalno možno pristojbino.

camping icon 10

 

Marec 2021, od Outsider

Število udeležencev letos: 27, POLNO!!!
Prijav več ne sprejemamo.
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider
X
Strony internetowe