Image is not available
Kaj je športno avanturistični tabor za mlade
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider
Play
previous arrownext arrow
Slider

Najpogostejša vprašanja


zigzag 1

Kje se biva v času taborjenja? 

V času tabora bivamo v šotorih na urejenih tabornih prostorih. Taborni prostor uredijo udeleženci sami ob prihodu in pospravijo za sabo zadnji dan taborjenja. Če gre kdo v tabor prvič, jih učimo tudi veščin postavljanja šotorov.

Kaj bomo jedli v času taborenja in kdo kuha?

Vsak dan je na razpolago več jedi, ki jih udeleženci pripravljajo sami na gorilnikih na prostem. Jemo le tisto hrano, ki jo predlaga večina udeležencev. Živila kupujemo dnevno.

Ali je na tabornem prostoru elektrika in voda?

Ne vedno, na tabornem prostoru Outsider 2019 smo imeli elektriko in vodo na voljo za uporabo. Za določene aktivnosti kot so delavnice pa si v primeru, da elektriko potrebujemo, pomagamo tudi z agregatom.

Ali je potrebno biti za tabor zelo fizično pripravljen?

Ne, dobra telesna kondicija je zaželena, ni pa nujna. Vsebine izvajamo parcialno in le s tistimi, za katere spremljevalci ugotovijo, da so za to sposobni. Vsakdo lahko najde kaj, da mu ni dolgčas, v večini primerov pa teh težav sploh ni.

Kakšno opremo potrebuje udeleženec tabora?

Seznam opreme dobi vsak prijavljeni po elektronski pošti, večinoma gre za opremo, ki jo vsak najstnik že ima. Posodimo lahko tudi kakšno spalno vrečo ali podlago za spanje, čeprav se pričakuje, da ima vsak svojo.

Ali je dovoljena prisotnost staršev?

Starši lahko obiskujejo svoje otroke, ni pa običaj, da bi z njimi bivali na istem tabornem prostoru.

 

Izvajalci tabora


zigzag 1

Tabor izvajajo pedagoški delavci  in izvajalci športno mladinskih dejavnosti, ki imajo večletne izkušnje pri delu z mladimi, med njimi tudi večkratni državni prvaki v orientacijskem teku in tekmovalnem trekingu. Tako sta poleg  PD Videm Krško v soorganizaciji udeležena še PD Brežice in Orientacijski klub Brežice.

Cilj organizatorjev je ponuditi  mladostnikom aktivno preživljanje počitnic in to tako, da prijavljeni plačajo minimalno možno pristojbino.

camping icon 10

 

Sponzorji in donatorji tabora 2019


zigzag 1

zigzag 1

 

 

zigzag 1


skupaj z izvajalci

pdkk

pdbokbzig

 

Kaj je OUTSIDER?


zigzag 1

Tabor OUTSIDER je avanturistično-športni tabor za mlade, v katerem udeleženci kreativno preživljajo poletne šolske počitnice. Namenjen je  mladim med okvirno 14. in 20. letom starosti, torej učencem višjih razredov osnovnih šol, dijakom in mlajšim študentom. V tabor so vabljene tudi interesentne skupine in  posamezniki MEPI programa - mednarodnega priznanja za mlade, ki lahko v sklopu taborjenja opravljajo večdnevne pustolovske odprave.Cilj je spoznati skrite kotičke narave in preživeti teden dni na prostem. Vsak prijavljen dobi zastonj majico. Vsak, ki uspe prespati teden dni v šotoru brez staršev, pa tudi postane OUTSIDER. 

outsiderlogo11

Strony internetowe