PD Videm Krško - DOMOV
×

Warning

Piškotki

Naše spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Piškotke lahko kadarkoli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve.

O piškotkih

Povezava na direktivo

Piškotke ste zavrnili. Odločitev lahko spremenite.

predsednica leke_irena1Julius Kugy je v eni od svojih knjig zapisal:

Gori je zrak tako oster in čist, sonce tako svetlo, trava je kratka in gosta, cvetje veliko in pisano, povsod izdihavajo tla opojen vonj. Le malo sem slišal o lepoti sončnega vzhoda, o čredah na planinah, o življenju pastirjev, gamsih, divjih lovcih in nevarnih srečanjih z medvedi; dalje o samoti in miru ter o širnem razgledu po deželi. Taka je bila prva setev. Vzcvetela je v mojem srcu, vam naproti, ve bojne gore ....
 
Spoštovanje narave in upoštevanje njene moči, občudovanje njenih lepot, druženje, prijateljstvo, podariti nasmeh in prijazno besedo planincu, pohodniku, človeku, to so vrednote, zaradi katerih obstajamo.
Pozabiti na skrb za preživetje, na pehanje za materialnimi dobrinami v vsakdanjem življenju, se prepustiti objemu gore, travnatim planotam, občudovati pisano paleto planinskega cvetja, prisluhniti žvižganju svizcev, vsega ni moč opisati, tudi to so razlogi, da obstajamo.
Narediti nekaj zase, za svoje počutje, za svoje telo, za svoje življenje, tudi zato obstajamo.
 
Irena Lekše
predsednica društva

 
V slovenskem prostoru bi naše društvo uvrstili med mlajša društva, čeprav sega ustanovitev v leto 1988. Takrat se je „porodila" misel in ideja o ustanovitvi društva skupini zaposlenih v nekdanji Tovarni celuloze in papirja Videm Krško. V mesecu maju 1989 je bilo društvo tudi formalno ustanovljeno, od takrat je minilo že več kot 20 let.
 
Danes šteje naše društvo 215 članov. Da bo naša dejavnost tudi v prihodnje krepila v ljudeh zavest in željo po tovrstni obliki športne rekreacije, so cilji in želje vseh nas, ki s svojim delom prispevamo k obstoju društva.
 
Za več informacij o društvu, organih in vodnikih ter organiziranosti odprite spodnjo povezavo:

 

 


Dovolili ste piškotke na vašem računalniku.

AS
potokar